Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ρύπανση των υπογείων νερών στη Μεσσαπία: Οι υπεύθυνοι στο σκοτάδι, η δημόσια κριτική στο εδώλιο;

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουν την συμπαράστασή τους στο Γιάννη Ζαμπετάκη, επίκουρο καθηγητή Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υποψήφιό τους στην Εύβοια το 2009, καθώς και σε όσους σήμερα βρίσκονται στη δίνη δικαστικών αγωγών και απαιτήσεων για αποζημιώσεις γιατί έφεραν στο φως τη ρύπανση των υπόγειων νερών στη Μεσσαπία.

Αφορμή για τις αγωγές που έχουν κάνει μελετητές του ΙΓΜΕ υπήρξε σχετικό άρθρο του Γ. Ζαμπετάκη, στο οποίο κατήγγειλε τη μελέτη που έδινε το “πράσινο φως” στο Δήμο Μεσσαπίων, να συνεχίσει να παρέχει ακατάλληλο και επικίνδυνο για την υγεία νερό μέσω του δικτύου ύδρευσης. Tην εν λόγω μελέτη είχαν εκπονήσει ερευνητές του ΙΓΜΕ σχετικά με τον προσδιορισμό της προέλευσης του χρωμίου στις υδρευτικές γεωτρήσεις του Δήμου Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια. Το άρθρο του Γ.Ζαμπετάκη αφορούσε επίσης τη γενικότερη στάση του Ι.Γ.Μ.Ε. απέναντι στην περιβαλλοντική καταστροφή της εν λόγω περιοχής και κατέληγε στην εκτίμηση ότι η μελέτη δεν προσδιορίζει τελικά τους υπεύθυνους για το χρώμιο στα υπόγεια νερά της περιοχής.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στέκονται στο πλευρό του Γ.Ζαμπετάκη και των υπολοίπων που αγωνίζονται να έρθει στο φως το ζήτημα. Οι ΟΠ αναμένουν ότι θα υπάρξει απεμπλοκή τους από αυτή την δικαστική περιπέτεια, που θα σηματοδοτήσει την αναγνώριση των προσπαθειών και του αγώνα τους απέναντι στο μεγάλο ηθικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια με τη μόλυνση των υπόγειων νερών στην περιοχή της Μεσσαπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου