Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΑΠΙΑ

Διήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Μεσσαπίας πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και εκπρόσωπο τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου.




Στα Ψαχνά θα βρεθεί σήμερα το κλιμάκιο όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των συλλόγων Γαία, Ταναΐς και Οικιστών Δάφνης Νεροτριβιάς, ενώ αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες και στη συνέχεια, στις 12.30, θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία του τοπικού παραρτήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η λεπτομερής ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της υδροδότησης της περιοχής και της αποκατάστασης των ρυπασμένων περιοχών, υπογείων και επιφανειακών νερών.



Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουμε την φωνή μας με αυτή των κατοίκων που ζητούν άμεσα την μεταφορά καθαρού νερού στην περιοχή και καλούμε το ΥΠΕΚΑ και την κυβέρνηση συνολικά να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να απολαμβάνουν άμεσα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους σε καθαρό πόσιμο νερό. Έχουμε ήδη δηλώσει ότι καταδικάζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού για το θέμα του διαχωρισμού του ολικού από το εξασθενές χρώμιο, αφού, ως γνωστόν, ο ξεχωριστός προσδιορισμός εξασθενούς χρωμίου είναι τεχνολογικά εφικτός. Επιπλέον, διαφωνούμε ριζικά με τη χθεσινή δήλωση του Γ.Γ. Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Α. Ανδρεαδάκη σε Αθηναική εφημερίδα ότι «η αρχή της προφύλαξης δεν μπορεί να οδηγεί σε όριο», και χαιρετίζουμε την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας που με βάση αυτή ακριβώς την αρχή, εμποδίζει ουσιαστικά το δήμο Μεσσαπίων να παρέχει νερό στους δημότες με συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου μεγαλύτερη από 2 μg/l. Αν υπήρχε συνέπεια στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με τις δηλώσεις της το Φεβρουάριο στα Οινόφυτα, θα έπρεπε και ο ίδιος ο κ. Ανδρεαδάκης να είναι τουλάχιστον ικανοποιημένος από αυτή την απόφαση-σταθμό καθώς ο ίδιος μίλησε στα Οινόφυτα για «υπέρβαση της ευρωπαικής κείμενης νομοθεσίας» ως προς τη θέσπιση ξεχωριστού ορίου για το εξασθενές χρώμιο.



Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων θα επισκεφθεί την περιοχή της Ασωπίας.



Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου