Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Μετά από τις πλημμύρες στο Νομό μας, έγιναν οι εκκλήσεις για τα αυτονόητα στους «αρμόδιους», οι δηλώσεις των πολιτικών, οι δωρεές και άλλα σημαντικά - εκ των υστέρων και πάλι. Γιατί;
Η ομάδα μας επισκέφτηκε τον Δήμο Ληλαντίων και άκουσε την φωνή των κατοίκων. Κάποιοι κατάλαβαν τώρα την σημασία της στάσης των πολιτών. Κατάλαβαν πως μια κοινωνία δεν οχυρώνεται χωρίς την συμμετοχή όλων. Άλλοι πάλι, μίλησαν για πράγματα που δεν αλλάζουν: Οι επιστήμονες προειδοποιούν, οι πολιτικοί επιλέγουν τα μέτρα, οι πολίτες πιέζουν με την ψήφο τους. Αυτά δεν αλλάζουν.



Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται να γίνουν περισσότεροι εκείνοι που θα συνειδητοποιήσουν τι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε. Εν τω μεταξύ απευθύνουν σε όλους τους πολίτες την έκκληση να οργανωθούμε και να λειτουργήσουμε ομαδικά και αλληλέγγυα.






Ζητάμε επίσης τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας από τέτοιες καταστροφές. Οι πολιτικές προστασίας εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει υπεύθυνος σχεδιασμός, συνεργασία και συλλογική ευθύνη για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου