Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δωρεάν νομική υποστήριξη στους πλημμυροπαθείς προσφέρουμε οι Οικολόγοι Πράσινοι της Εύβοιας, που παρακολουθούμε από κοντά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας και ξέρουμε πως δεν «ήρθαν από το πουθενά». Τα αίτια είναι οι πυρκαγιές και η μη αποκατάσταση των καμμένων, η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζώματα ρεμάτων. Όλα αυτά είναι κι επισήμως διαπιστωμένα από την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη (2008) που μαζί με την κλιματική αλλαγή που είναι πλέον ορατή μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να δράσουμε ΑΜΕΣΑ σαν ενεργοί πολίτες που από καιρό έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στην Δημόσια Διοίκηση Α' και Β' Βαθμού.

Θεωρούμε πως πίσω από κάθε ζημιά που έχει γίνει, υπάρχει αβλεψία, αδράνεια, αδιαφορία και συμφέροντα. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητηθούν και επιτέλους να επιμερισθούν οι ευθύνες. Όμως προτεραιότητα έχουν οι πληγέντες.
Θα αποζημιωθούν ΠΛΗΡΩΣ ή θα περιμένουν σαν επαίτες -για μία ακόμη φορά- την όποια υπόσχεση αποζημίωσης κάποιου τμήματος των απωλειών τους; Θα συνεχίσουν να είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών και των αλόγιστων πολιτικών; Θα αναλάβουν Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση τις ευθύνες τους;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουμε στην διάθεση των πληγέντων κατόχων νόμιμων ιδιοκτησιών του Δήμου Ληλαντίου την απαραίτητη νομική και επιστημονική κάλυψη, για όσους επιθυμούν να στραφούν με ομαδική αγωγή κατά των υπευθύνων με σκοπό την πλήρη αποζημίωσή τους και την λήψη μέτρων για μη επανάληψη των καταστροφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου