Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Εμείς μιλάμε για το νερό...


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στη θέση «Στρογγυλό» στην παραλία της Χαλκίδας η κεντρική προεκλογική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων Ευβοίας.


Αντί προεκλογικής ομιλίας, η Τοπική Κίνηση και οι υποψήφιοι Βουλευτές των Ο. Π. του νομού έστησαν μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ρύπανση στον Ασωπό και την Μεσσαπία (καλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Νίκας) και ενημέρωσαν σχετικά το κοινό.

Την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκε το χώρο της έκθεσης και ο επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος συνοδευόμενος από τη Μαρία Βασιλάκου, αντιπροέδρου των Πράσινων της Αυστρίας και πρώτη επιλαχούσσα του Ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων. Ο Ν. Χρυσόγελος συνομίλησε με τους διερχόμενους που τον υποδέχθηκαν εγκάρδια και έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση της ΝΕΤ.


Στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ζωηρή συζήτηση για το φλέγον ζήτημα της τοξικότητας του υδροφόρου ορίζοντα της Κεντρικής Εύβοιας από τις εγκληματικές πρακτικές των μεγάλων επιχειρήσεων-ρυπαντών της περιοχής. Σημαντική αποδείχθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων Τοπικών Φορέων και απλών Πολιτών που έθεσαν τις ερωτήσεις στους ομιλητές : Παπα-Γιάννη Οικονομίδη (ακτιβιστή από τα Οινόφυτα), Θανάση Παντελόγλου (Χημικό, Mcs Βιοχημικό Μηχανικό Ι.Τ.Α.Π), Θεμιστοκλή Παναγιωτόπουλο (Καθηγητή Παν/μίου Πειραιά, Δ/ντή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης) και το Γιάννη Ζαμπετάκη (Επίκουρο Καθηγητή Χημ. Τροφίμων – Υποψήφιο βουλευτή Οικολόγων Πράσινων Ν. Εύβοιας.)


Η έκθεση φωτογραφίας μήκους 22 μέτρων στο "στρογγυλό" της παραλίας της Χαλκίδας



Το πάνελ των ομιλιτών (από αριστερά προς τα δεξιά): Παπα-Γιάννης Οικονομίδης, Θανάσης Παντελόγλου, Γιάννης Ζαμπετάκης, Θεμιστοκλής Παναγιωτόπουλος



Στιγμιότυπο από την εκδήλωση








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου